Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελία άνω των 39€

105 χρόνια κοντά σας

για την υγεία και την ομορφιά

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η ατομική επιχείρηση ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΚΟΥΜΠΙΟΣ με έδρα στην Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, οδό Τζαβέλα 77, ΤΚ 30300, ΑΦΜ 032294249 Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου, τηλ:26340 21888, Φαξ: 26340 22911, email: sales@pharmacy1914.com, αριθμός ΓΕΜΗ 144871312000 (εφεξής «επιχείρηση») είναι νόμιμος κύριος του διαδικτυακού τόπου https://www.pharmacy1914.com (εφεξής ο “δικτυακός τόπος) και της λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος (εφεξής «ηλεκτρονικό κατάστημα») στον τόπο αυτό.

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αφορά και καλύπτει τις προϋποθέσεις επεξεργασίας από την ανωτέρω αναφερόμενη επιχείρηση η οποία είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας, των προσωπικών στοιχείων των επισκεπτών/χρηστών του δικτυακού τόπου στη διεύθυνση https://www.pharmacy1914.com. Τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη/επισκέπτη με την επιχείρηση είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα.

Η επιχείρηση παρέχει την απαραίτητη προηγούμενη πληροφόρηση προς τους χρήστες, ώστε να γίνουν κατανοητά ο τρόπος και οι προϋποθέσεις επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων. Η παρούσα στόχο έχει ακριβώς να ενημερώσει τους χρήστες με απόλυτη ευκρίνεια και διαφάνεια για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων κατά την περιήγηση και χρήση των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου. Οι όροι και οι εγγυήσεις της παρούσας δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τη σχέση μεταξύ των χρηστών και οποιωνδήποτε ιστοσελίδων, υπηρεσιών τρίτων προσώπων, που δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή/και την ιδιοκτησία της επιχείρησης.

Η πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου συνεπάγεται και από αυτήν τεκμαίρεται η γνώση και η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος και συναίνεση του χρήστη για επεξεργασία των δεδομένων αυτών σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

Ο δικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών.


Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τον δικτυακό τόπο ή καλείται ο επισκέπτης να παράσχει κατά τα κατωτέρω, είναι τα απολύτως απαραίτητα, συναφή και πρόσφορα για την παροχή βέλτιστης εμπειρίας πλοήγησης, την εκπλήρωση από πλευράς της επιχείρησης των υπηρεσιών που παρέχονται στους χρήστες μέσω του δικτυακού τόπου και την προστασία των υπολοίπων επισκεπτών/χρηστών του.

Για την εύρυθμη λειτουργία του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών του, την μέτρηση της αποδοτικότητας, την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών και περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων) συναφούς με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών / χρηστών, στον παρόντα δικτυακό τόπο χρησιμοποιείται και αξιοποιείται η τεχνολογία των cookies. Παρακαλώ μεταβείτε στην αντίστοιχη ενότητα για να ενημερωθείτε αναλυτικά για την χρήση των cookies.


Α. Η επιχείρηση συλλέγει τις κατωτέρω προσωπικές πληροφορίες στην περίπτωση που κάποιος επισκέπτης επιθυμεί να εγγραφεί ως Μέλος ή/και να λαμβάνει ενημερωτικά ( newsletters) και προωθητικά emails ή για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή άλλες ενέργειες που διεξάγει ο δικτυακός τόπος.

- - Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους επισκέπτη/χρήστη.

- - Κωδικός εγγραφής και επιβεβαίωση κωδικού εγγραφής.

- - Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό/κινητό).

- - Δεδομένα τεχνικού χαρακτήρα (cookies, IP etc. )

Κατά τη διαδικασία εγγραφής Μέλους, η επιχείρηση συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα τα οποία ο χρήστης δηλώνει οικειοθελώς κατά την εγγραφή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα, προκειμένου να ανοίξει Λογαριασμό. Τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα τα χρησιμοποιεί η επιχείρηση με σκοπό να ανοίξει Λογαριασμό μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης να βλέπει το ιστορικό των συναλλαγών του, ενώ παράλληλα δίνει τη συγκατάθεσή του με τη χορήγηση των στοιχείων αυτών στην επιχείρηση να τηρήσει τον κωδικό πρόσβασης, προκειμένου να επιτρέπει την πρόσβασή του χρήστη στο Λογαριασμό του κάθε φορά που συνδέεται σε αυτόν με τον κωδικό του.

ΗΗ επιχείρηση θα προβεί στην αποστολή ενημερωτικών / προωθητικών emails, εφόσον ο χρήστης έχει ειδικώς δηλώσει τη συγκατάθεσή του. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν επιθυμεί να λαμβάνει τα ενημερωτικά / προωθητικά email και εν γένει διαφημιστικό υλικό, μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει τη διαγραφή του. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο της δήλωσης συγκατάθεσης και ανάκλησης οποτεδήποτε της δοθείσας συγκατάθεσης ακολουθώντας τον σύνδεσμο που περιέχεται σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλει η επιχείρηση.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν εγγραφείτε.


Β. Η επιχείρηση συλλέγει επιπλέον των ανωτέρω και τις κατωτέρω προσωπικές πληροφορίες για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης, την τηλεφωνική επικοινωνία με σκοπό την διεκπεραίωση της σύμβασης πώλησης και την έκδοση του νομίμου παραστατικού (απόδειξη/τιμολόγιο) στην περίπτωση που κάποιος επισκέπτης/μέλος επιθυμεί να αγοράσει ένα προϊόν από το ηλεκτρονικό κατάστημα:

- Όνομα επώνυμο

- Διεύθυνση κατοικίας/ επαγγελματική (τόπος παράδοσης προϊόντων)

- Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους επισκέπτη/χρήστη.

- Αριθμό Φορολογικού Μητρώου , Δ.Ο.Υ

- Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό/κινητό)

Κάθε χρήστης/επισκέπτης εγγυάται για την ακρίβεια και γνησιότητα των προσωπικών δεδομένων που τον αφορούν και που υποβάλλει στο pharmacy1914.com καθώς και για το δικαίωμά του υποβολής των δεδομένων αυτών.

Για την ολοκλήρωση της σύμβασης πώλησης, ο χρήστης/επισκέπτης έχει την επιλογή εκτός της αντικαταβολής και της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης, να καταβάλει το αντίτιμο είτε με χρέωση κάρτας Visa / Mastercard είτε μέσω της υπηρεσίας PayPal. Τα στοιχεία της κάρτας εισάγονται απ' ευθείας στην ηλεκτρονική σελίδα Εκκαθάρισης Πιστωτικών Καρτών της Alpha Bank ενώ αντιστοίχως για την χρήση της υπηρεσίας PayPal, ο χρήστης/επισκέπτης μεταφέρεται στον διαδικτυακό τόπο της υπηρεσίας και η επιχείρηση δεν διατηρεί στις βάσει δεδομένων κανένα στοιχείο της κάρτας του χρήστη/επισκέπτη (αριθμός της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, CCV2, ημερομηνία λήξης, κλπ).


Βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων

Η επιχείρηση, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, ακολουθεί τη νομοθεσία για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, όπως ισχύει μετά τη θέση σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών γίνεται δυνάμει ενός ή και περισσότερων από τους παρακάτω λόγους:

1). Έχει δοθεί σχετική συγκατάθεση από τους χρήστες.

2). Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από την σύναψη σύμβασης.

3) Για την εκπλήρωση νόμιμης υποχρέωσης της Επιχείρησης, όπως μεταξύ άλλων και εάν -πέρα από τον νόμο- απαιτηθεί από απόφαση δικαστηρίου ή ζητηθεί από οποιαδήποτε άλλη κρατική ή κανονιστική αρχή.

4) Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της επιχείρησης αναφορικά με τις παρεχόμενες προς τους χρήστες υπηρεσίες και για την επιδίωξη του εννόμου συμφέροντος της επιχείρησης να διαφυλάσσει, βελτιώνει και προάγει τις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, στις οποίες περιλαμβάνονται:

- η καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.

- η συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες (feedback) σχετικά με τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες του pharmacy1914.com και τη βελτίωσή τους με βάση τις πληροφορίες συλλέχθηκαν.

- η ενημέρωση των χρηστών για τα νέα προϊόντα του pharmacy1914.com μετά από συγκατάθεσή τους.

- η ενημέρωση των χρηστών για προσφορές του pharmacy1914.com, καθώς και για τυχόν διενέργεια διαγωνισμών, μετά από συγκατάθεσή τους.

- η διαφημιστική προβολή και προώθηση των προϊόντων του pharmacy1914.com από απόσταση, μετά από συγκατάθεσή των χρηστών.

- η έρευνα αγοράς και επικοινωνία με τους χρήστες, μετά από συγκατάθεσή τους.

- η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του pharmacy1914.com.

- η κατανόηση και ανάλυση της χρήσης του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασής του με εφαρμογές, διαφημίσεις, προϊόντα και λειτουργίες που καθίστανται διαθέσιμα ή συνδέονται ή προσφέρονται μέσω αυτού και η συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων, για διενέργεια ερευνών και για τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν καταχωρήσει τα στοιχεία που ζητούνται για την λήψη της παραγγελίας, θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της συλλογής των συγκεκριμένων δεδομένων, και θα είναι αδύνατο για την επιχείρηση η εκπλήρωση της σύμβασης πώλησης ή η παροχή των άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται.

Η επιχείρηση δεν προβαίνει σε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, ούτε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών.

Η επιχείρηση δε συλλέγει ούτε αποκτά πρόσβαση με κανέναν τρόπο μέσω του διαδικτυακού της τόπου σε ειδικές κατηγορίες («ευαίσθητων») προσωπικών δεδομένων. Ο επισκέπτης έχει την υποχρέωση να απέχει από την παροχή τέτοιων δεδομένων, που αφορούν τον ίδιο ή τρίτα πρόσωπα. Σε αντίθετη περίπτωση τα δεδομένα θα διαγράφονται μόλις υποπίπτουν στην αντίληψή της επιχείρησης. Η επιχείρηση δε φέρει καμία ευθύνη απέναντι σε επισκέπτες ή τρίτα μέρη για τυχόν παροχή ή / και επεξεργασία τέτοιων δεδομένων, που οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις τους κατά παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης.


Διάρκεια διατήρησης προσωπικών δεδομένων.

Η διάρκεια τήρησης των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται ανέρχεται σε δέκα (10) έτη. Στην περίπτωση Α) ανωτέρω (εγγραφή Μέλους και αποδοχή Newsletter), η διάρκεια διατήρησης ανέρχεται σε δέκα (10) έτη ή μέχρις ότου ανακληθεί η συγκατάθεση και ζητηθεί η διαγραφή τους (εάν αυτό συμβεί νωρίτερα), εκτός εάν για λόγους από την κείμενη νομοθεσία επιβάλλεται η συνέχιση της τήρησής τους.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται περιορίζονται σε ότι είναι αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται η επεξεργασία.


Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Η επιχείρηση εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας έναντι κινδύνων, όπως απώλεια, υφαρπαγή, μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αλλοίωση ή καταστροφή και των επερχόμενων εξ αυτών παραβιάσεων στα δικαιώματα των χρηστών. Ενδεικτικά μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται η ψευδωνυμοποίηση και η κρυπτογράφηση, καθώς και η θωράκιση των συστημάτων της για τη διασφάλιση του απορρήτου, της ακεραιότητας, της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας τους, η έγκαιρη επαναφορά σε ασφαλή λειτουργική κατάσταση σε περίπτωση επέλευσης φυσικού ή τεχνικού συμβάντος, καθώς και ο διαρκής έλεγχος και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, που εφαρμόζονται για να εξασφαλίζεται αδιάκοπα η ασφαλής επεξεργασία. Τα δεδομένα τηρούνται και αποθηκεύονται στ o φυσικό κατάστημα της επιχείρησης στην ανωτέρω διεύθυνση.

Εκτός των στην παρούσα αναφερόμενων, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν αποκαλύπτονται και δεν διαμοιράζονται σε τρίτους και δεν αποτελούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο αντικείμενο εκμετάλλευσης. Διευκρινίζεται ότι στο ανωτέρω δε συγκαταλέγεται το περιεχόμενο και τα δεδομένα που ο χρήστης επιλέγει να καθιστά δημοσίως διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο (όταν και όπου τούτο προβλέπεται) ή επιλέγει να κοινοποιεί σε υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (εφαρμογές εν γένει τρίτων).


Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων.

Αποδέκτης των προσωπικών δεδομένων που θα παρέχουν οι χρήστες του παρόντος δικτυακού τόπου είναι η επιχείρηση η οποία δύναται να τα διαβιβάσει σε συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, για λόγους λειτουργικής και μηχανογραφικής εξυπηρέτησης των συναλλακτικών της σχέσεων με τους εν λόγω χρήστες, όπως και για στατιστικούς και ιστορικούς λόγους. Εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή σ’ αυτόν ενημερωτικού και διαφημιστικού-προωθητικού υλικού, η επιχείρηση δύναται, μετά από ενημέρωση του χρήστη/επισκέπτη, να ανακοινώνει τα προσωπικά του δεδομένα σε τρίτους για την διαφημιστική προβολή των προϊόντων που αυτοί προσφέρουν, καθώς και σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούν έρευνες αγοράς ή άλλη παρεμφερή δραστηριότητα.

Στα ανωτέρω πλαίσια, η επιχείρηση ενημερώνει τον χρήστη ότι χρησιμοποιεί την υπηρεσία MailChimp η οποία παρέχει υπηρεσίες μάρκετινγκ διαχείρισης των newsletter και στην οποία κοινοποιούνται οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συμπληρώνουν οι χρήστες. Η MailChimp έχει την έδρα στις ΗΠΑ και η διέπεται από την διακρατική συμφωνία EU-U.S Privacy Shield.

Επίσης, για να μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών στον καταναλωτή, η επιχείρηση χρησιμοποιεί την υπηρεσία Skroutz Analytics. Μέσω της υπηρεσίας αυτής κοινοποιούνται ανώνυμα στατιστικά χρήσης στο Skroutz.gr, ενώ τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου του Skroutz.gr, την οποία μπορείτε να βρείτε στο https://www.skroutz.gr/privacy.

Η επιχείρηση επιφυλάσσεται να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα κατά τρόπο που να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση ή η αποκάλυψη του προσώπου που αυτά αφορούν (σε ψευδονυμοποιημένη μορφή) για στατιστικούς, προωθητικούς ή ερευνητικούς σκοπούς, γνωστοποιώντας αυτά και σε τρίτα πρόσωπα, π.χ. εταιρείες ερευνών, αρμόδια για την ολοκλήρωση των ανωτέρω σκοπών.

Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών καθώς και οι εταιρείες μεταφοράς των προϊόντων για την αποστολή των προϊόντων.


Ενημέρωση για τα Δικαιώματα των Χρηστών και για την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών.

Η επιχείρηση ενημερώνει τους χρήστες, ότι έχει θέσει σε εφαρμογή τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για να καθίσταται εφικτή η άσκηση των δικαιωμάτων τους βάσει του Κανονισμού ΕΕ 2016/679, τα οποία είναι τα εξής:

· Δικαίωμα πρόσβασης και ενημέρωσης : Μετά από σχετικό αίτημα του χρήστη, θα του παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που τηρούνται από την επιχείρηση, τους σκοπούς επεξεργασίας, τους λόγους που καθιστούν θεμιτή την επεξεργασία τους, την περίοδο διατήρησης των δεδομένων, τον εκτελούντα την επεξεργασία.

· Δικαίωμα διόρθωσης και συμπλήρωσης των προσωπικών δεδομένων : Η επιχείρηση παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να διορθώσουν/επικαιροποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, γνωστοποιώντας το αίτημά τους στα επίσημα μέσα επικοινωνίας της επιχείρησης που αναφέρονται στην αρχή του παρόντος.

· Δικαίωμα για διαγραφή των προσωπικών δεδομένων : Η επιχείρηση παρέχει περαιτέρω στους χρήστες τη δυνατότητα να ζητήσουν οποτεδήποτε τη διαγραφή των προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών που παρασχέθηκαν για την σύνδεση στις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου ή/και να αιτηθούν τη διαγραφή εκείνων των κατηγοριών δεδομένων που συλλέγονται αυτόματα με τεχνικές μεθόδους (επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας, IPaddress), υπό την επιφύλαξη υποχρέωσης διακράτησης των εν λόγω δεδομένων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βάσει υποχρέωσης συμμόρφωσής της επιχείρησης προς νόμιμες υποχρεώσεις και διατυπώσεις στις οποίες τυχόν υπόκειται.

· Δικαίωμα φορητότητας. Ο χρήστης μπορεί να λάβει ή να ζητήσει τη μεταφορά των δεδομένων του, σε μηχαναγνώσιμη μορφή, από την επιχείρηση σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον το επιθυμεί.

· Δικαίωμα ανάκλησης της δοθείσης συγκατάθεσης : Ο xρήστης μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στο μέλλον. Η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων παραμένει ανεπηρέαστη από την ενέργεια αυτή έως το σημείο ανάκλησης της συγκατάθεσης.

· Δικαίωμα περιορισμού και προβολής αντιρρήσεων κατά της επεξεργασίας των δεδομένων : Ο χρήστης μπορεί να ασκήσει τα ανωτέρω δικαιώματα για το μέλλον, εάν ο χρήστης θεωρεί ότι τα δεδομένα του είναι ανακριβή ή ότι υπόκεινται σε μη εξουσιοδοτημένη επεξεργασία ή εάν παρά την λήξη του λόγου που επιτρέπει την επεξεργασία, ο χρήστης εναντιώνεται στη διαγραφή τους, για την υποστήριξη εννόμου αξίωσής του. Μπορεί επίσης να προβάλλει αντιρρήσεις κατά της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων στο μέλλον, εάν η επεξεργασία γίνεται στη βάση μίας εκ των λόγων που προβλέπονται στο άρθρο 6 (1ε ή 1στ) του Κανονισμού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για περαιτέρω επεξεργασία τους.

Εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να ασκήσει κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματα καθώς και για κάθε επικοινωνία με την επιχείρηση, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει στις διευθύνσεις και μέσα επικοινωνίας που αναφέρονται στην αρχή του παρόντος αποστέλλοντας δια συστημένης επιστολής ή email, έγγραφο αίτημα στην επιχείρηση με θέμα «Αίτημα Άσκησης δικαιώματος», περιγράφοντας ποιο δικαίωμα θέλετε να ασκήσει.

Σε περίπτωση υποβολής αιτήματος για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων του χρήστη, η επιχείρηση θα ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή του. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσής του χρήστη δια email, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και του αριθμού των υπό επεξεργασία αιτημάτων. H ανταπόκριση της επιχείρησης στο ανωτέρω αίτημα παρέχεται δωρεάν. Σε περίπτωση ωστόσο που το αίτημα είναι εμφανώς αβάσιμο, υπερβολικό ή επαναλαμβανόμενο, μπορεί η επιχείρηση είτε να επιβάλει εύλογο τέλος, ενημερώνοντας τον χρήστη προηγουμένως σχετικά, είτε να αρνηθεί να ανταποκριθεί στο αίτημά σας. Ο χρήστης μπορεί για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τα ανωτέρω και εφόσον θεωρεί ότι προσβάλλονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματά του να απευθυνθεί για πληροφορίες και καταγγελία στην αρμόδια Εποπτική Αρχή:


Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr


Ο διαδικτυακός τόπος περιλαμβάνει συνδέσμους (« links») προς άλλους διαδικτυακούς τόπους (« sites»), οι οποίοι δεν ελέγχονται από την επιχείρηση αλλά από τρίτα πρόσωπα (π.χ. σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ελληνικών και ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών, άλλων υπηρεσιών κ.λπ.). Οι εν λόγω σύνδεσμοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση των επισκεπτών/ χρηστών, ενώ οι δικτυακοί τόποι στους οποίους παραπέμπουν υπόκεινται στους αντίστοιχους, των δικτυακών αυτών τόπων, όρους χρήσης και πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η τοποθέτηση των συνδέσμων δεν αποτελεί ένδειξη έγκρισης ή αποδοχής του περιεχομένου των αντίστοιχων δικτυακών τόπων από την επιχείρηση, η οποία δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους ούτε για τις πρακτικές προστασίας απορρήτου ή την ακρίβεια των υλικών που υπάρχουν σε αυτούς. Εάν ο επισκέπτης/ χρήστης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει, διαμέσου των συνδέσμων της επιχείρησης, κάποιον από τους δικτυακούς τόπους τρίτων, αποδέχεται ότι πράττει τούτο με δική του ευθύνη.

Η επιχείρηση ενδέχεται να τροποποιεί κατά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Προστασίας ώστε να είναι πάντα σύμφωνη με τις νομικές απαιτήσεις και τον τρόπο διεξαγωγής της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Σε περίπτωση τροποποίησης της παρούσας Πολιτική Προστασίας, ο χρήστης θα ενημερώνεται σχετικά μέσω ειδοποίησης στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.


Εφαρμοστέο Δίκαιο

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη του δικτυακού τόπου υπόκειται στους όρους του παρόντος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως τροποποιείται και συμπληρώνεται με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων εντός του υπάρχοντος ή ενδεχομένως νέου νομικού πλαισίου κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών.